Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Limba engleză, the english language, este limba cu cea mai mare răspândire de pe suprafața pământului. Aceasta este vorbită în prezent de peste 1,3 miliare de oameni. Parte dintre ei sunt vorbitori nativi, parte folosesc engleza ca limbă secundară. Statele Unite ale Americii sunt țara cu cei mai mulți vorbitori de limbă engleză. Urmează desigur țări pentrum Anglia (United Kingdom), Irlanda, Australia, Noua Zeelanda și Canada.
Un alt aspect de reținut este acela că engleza este limba secundară în țări precum India, Sri Lanka, Pakistan sau Africa de Sud.

Ca urmare a colonizarii intense făcută de Imperiului Britanic în trecut, avem astăzi alte peste 30 de țări în care engleza este limba oficială. Deși nu peste tot are o pondere mare în rândul vorbitorilor, rămâne totuși limba oficiala.

Pe celelalte locuri ca și răspândire, în ordine descrescătoare, sunt chineza, hindi, spaniola, franceza, araba și lista poate continua.

Răspândirea limbii engleze

Limba engleză își are rădăcinile în familia limbilor vest germanice și a fost “adusă” în Britania începând cu secolul al V-lea și continuând până prin secolul al VII-lea de către migranții anglo-saxoni proveniți din zone ca nord-vest-ul Germaniei actuale, sudul Danemarcăi sau Olanda. Evident limba originară a suferit multe modificări de-a lungul timpului, acesta fiind un fenomen normal pentru orice altă limbă.

Prezența limbii engleze pe teritoriul Americii este tot rezultatul colonizării de către Imperiul Britanic. Primul val de vorbitori de limbă engleză a ajuns pe teritoriul Americii începând cu secolul 17. În secolele următoare fenomenul a continuat, întărind și sprijinind astfel răspândirea limbii în acele teritorii.

Așa cum am menționat la început, astăzi engleza este folosită de peste 1,3 miliarde de oameni.

De ce aș învăța engleza?

Mulți dintre noi se află în fața deciziei de a emigra într-o țară în care se vorbește engleza.
Mulți dintre noi deja au făcut acest pas iar acum constată pe pielea lor cât de important este să cunoști limba țării în care te aflii.
Alții se află poate la o răscruce de drumuri în ceea ce privește cariera sau educația lor, iar cunoașterea limbii engleze este o necesitate stringentă.
Alții poate că vor să învețe doar de dragul de a învăța 🙂

Indiferent de situația în care te aflii, faptul de a cunoaște această limbă este fără doar și poate un avantaj.

Limba engleză este cea mai accesibilă limbă datorită prezenței acesteia în mai toate producțiile culturale.

Așa cum probabil deja ați observat, majoritatea producțiilor cinematografice, muzica și nu numai, sunt în limba engleză. Acest aspect este un avantaj foarte mare pentru cineva care începe de la zero pentru că, fără să-și dea seama, deja a avut un contact permanent cu această limbă. A auzit în engleză, poate că a și citit în engleză. Cu siguranță sunt și multe cuvinte pe care le-a învățat.

De ce este acest aspect important?
Pentru că în primă fază o limbă este “absorbită” iar nu învățată. Cei care trăiesc deja într-un loc unde se vorbește altceva decât limba lor maternă știu foarte bine despre ce vorbesc. Aceia au învățat “din mers”.

Fie că abordăm învățarea limbii engleze “din mers”, fie că folosim de la bun început un manual, rezultatul final va fi același.

În paginile acestui site, limbaengleza.net, veți găsi lecții care vă vor ajuta în procesul de învățare.
Toate informațiile sunt gândite în așa fel încât să poată fi înțelese, urmărite și asimilate chiar și de către începătorul absolut.

Vă doresc mult succes!
Autorul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *