Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Alfabetul poate fi definit ca fiind totalitatea literelor (grafemelor) așezate într-o ordine convențională, acestea reprezentând sunetele de bază ale limbii respective.

Alfabetul actual al limbii engleze are la bază alfabetul latin. Acesta a suferit modificări de-a lungul timpului prin adăugarea sau eliminarea anumitor caractere. Trecerea la cel latin a început undeva prin secolul al șaptelea.
Alfabetul limbii engleze moderne conține 26 de litere. La fel ca și în limba română, fiecare literă din alfabetul englez apare ca și literă mare (A, B, C) sau literă mică (a, b, c).

Din cele 26 de litere ale alfabetului englez, 5 sunt vocale (a, e, i, o, u) iar restul de 21 sunt consoane.

De ce ai nevoie să înveți alfabetul limbii engleze?

Studiul oricărei limbi începe cu învățarea alfabetului acesteia. Așa cum aminteam mai sus, fiecare literă corespunde unui anumit sunet. În baza acestora vom forma ulterior cuvintele.

Ca și exemplu concret, faptul de a știi să pronunți literele alfabetului englez te va ajuta atunci când va trebui să-ți pronunți numele sau alte informații unei persoane care nu se va “împăca” prea bine cu accentul tău. Asta se întâmplă mai ales în relația cu autoritățile, atunci când te vei aflii la un ghișeu și trebuie să dai funcționarului informații pe litere.

Te-am convins de necesitatea asta ?! 🙂
Acum să învățăm alfabetul…

Alfabetul limbii engleze

Nr. Crt. Litera Denumire Pronunție
1 A, a a ei
2 B, b bee bi
3 C, c cee si
4 D, d dee di
5 E, e e i
6 F, f ef, eff ef
7 G, g gee gi
8 H, h aitch, haitch eitch
9 I, i i ai
10 J, j jay gei
11 K, k kay kei
12 L, l el el
13 M, m em em
14 N, n en en
15 O, o o ou
16 P, p pee pi
17 Q, q cue chiu
18 R, r ar er
19 S, s ess, es es
20 T, t tee ti
21 U, u u iu
22 V, v vee vi
23 W, w double-u dabăl iu
24 X, x ex ex
25 Y, y wy, wye uai
26 Z, z zed, zee zed

Cum să învăț mai ușor literele alfabetului?

Păi, nu există decât o cale, simplă și 100% sigură: repetă cât mai des posibil, până în punctul în care reții toate informațiile. Aceeași strategie îți va fi de folos și pentru a-ți îmbogăți vocabularul sau a învăța alte lucruri noi. Știm cu toții că “repetiția este mama învățăturii”.

Puteți repeta cu ajutorul acestui cântecel educativ.

Acum, să facem un mic exercițiu!
Spune pe litere numele tău, orașul și țara în care te-ai născut. Poți folosi următorul model:
Hi, my name is (Numele Tău), i was borned in (Oraș), (Tară).

Știați că?

    • Cuvântul “alphabet” este un cuvânt compus, de origine grecească, format din primele litere ale alfabetului grecesc alpha și beta.
    • Litera Z se pronunță diferit pentru engleza britanică și pentru engleza americană. Astfel, dacă folosim engleza din insulă vom pronunța “zed” iar pentru cea americană vom pronunța “zi” (zee).
    • Două dintre literele alfabetului sunt și cuvinte de sine stătătoare: A și I.
    • Engleza scrisă conține următorii digraph-i (combinație de două litere care exprimă un singur sunet): ch, ci, ck, gh, ng, ph, qu, rh, sc, sh, th, ti, wh, wr și zh.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *